Rețete
Mazăre cu piept de pui
O idee de prânz rapid și delicios, cu gust dulceag și aromă intensă de...[mai mult]
Rețete
Plăcintă cu carne
Bunica te invită să prepari o rețetă savuroasă, sățioasă, iubită de întreaga familie. O felie...[mai mult]
Articole
Stil de viață cu minimum de risipă: când să cumperi și când să împrumuți
biceiul de a împrumuta sau închiria în loc de a cumpăra este mai sustenabil pentru...[mai mult]
Salată de leurdă
Îmbogățește-ți meniul cu o salată proaspătă de sezon, nutritivă, ușoară și gustoasă.
Ingrediente:
Pentru salată:- 200 g frunze de leurdă
- 2-3 fire de ceapă verde
- 5 ridichii
- 5 roșii cherry
- 1 avocado
- 1-2 ouă fierte
- 50 g telemea de vacă
- sare după gust
- 3 linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 2 linguri de oțet balsamic
- 1 linguriță de muștar
- 1 linguriță semințe de susan
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper proaspăt zdrobit
Cum prepari?
- Spală bine toate legumele, apoi taie codițele ridichiilor.
- Adună leurda într-un buchet și taie frunzele de-a latul.
- Taie în 4 roșiile cherry și ridichiile, ouăle fierte și ceapa verde taie-le mărunt, iar telemeaua în cubulețe.
- Taie acovado în jumătate, îndepărtează sâmburele, iar miezul scoate-l cu ajutorul unei linguri. Taie jumătățile în felii sau în cubulețe, după cum preferi.
- Într-un bol încăpător pune toate ingredientele și amestecă ușor cu două linguri: leurda, ceapa, ridichiile, roșiile cherry, avocado-ul, ouăle, telemeaua.
- Pregătește dressing-ul amestecând într-un bol toate ingredientele: uleiul, oțetul, muștarul, semințele de susan, sarea și piperul.
- Presară dressing-ul peste salată, amestecă, gustă și mai asezonează cu puțină sare dacă mai dorești.