Mazăre cu piept de pui

4 portii

40 min

medie

 

O idee de prânz rapid și delicios, cu gust dulceag și aromă intensă de verdețuri. Mazăre cu piept de pui, o rețetă care conține un mix echilibrat de proteine și fibre. Bunica îți arată că e mai ușor de pregătit decât crezi.

Ingrediente

  • 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 450 g piept de pui dezosat, tăiat cubulețe
  • 1 ceapă mare tocată fin
  • 1 morcov mare ras
  • 450 g mazăre congelată sau proaspătă
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri mărar uscat sau o legătură mică de mărar proaspăt
  • 2 linguri pătrunjel uscat sau o legătură mică de pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gust

Cum se prepară?

  1. Într-o cratiță încăpătoare, încinge uleiul la foc mediu și adaugă puiul. Amestecă până puiul se rumenește pe toate părțile.
  2. Adaugă ceapa tocată și soteaz-o până devin translucidă. Presară un praf de sare.
  3. Adaugă mazărea congelată și puțină apă. Nu acoperi complet cu apă.
  4. Lasă la foc mediu pentru aproximativ 15 minute.
  5. Adaugă pasta de tomate și verdețurile, dacă folosești verdețuri uscate, amestecă ușor și mai lasă pe foc 5 minute. Dacă folosești verdețuri proaspete, adaugă-le la final, după ce ai oprit focul.

Folosește mărar proaspăt pentru aroma inconfundabilă care completează perfect această rețetă. O bunătate!

Alte articole

Orez cu urzici
Lasagna clasică
Quesadilla de pui