Plăcintă cu carne

8 portii

50 min

medie

Bunica te invită să prepari o rețetă savuroasă, sățioasă, iubită de întreaga familie. O felie generoasă de plăcintă cu carne poate fi o masă în toată regula alături de o salată de frunze verzi, dar și pachețelul pentru birou sau pentru aventurile pe munte. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Aluat
  • 150 g făină
  • jumătate de linguriță praf de copt
  • jumătate de linguriță sare
  • 6 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 4 linguri apă rece
Compoziție
  • 1 lingură Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 450 g carne de vită tocată
  • 1 ceapă medie tocată fin
  • 100 ml apă sau supă concentrată de legume sau vită (stock)
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 1 lingură cimbru uscat 
  • 1 lingură pastă tomate
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare și piper proaspăt măcinat, după gust
 

Cum se prepară?

  1. Amestecă făina, uleiul, zahărul, sarea, praful de copt și apa într-un bol până obții aluatul.
  2. Împarte aluatul în 2 părți egale, învelește-l în folie alimentară și lasă-l în frigider timp de 3 până la 5 ore sau 30 de minute în congelator.
  3. Într-o cratiță încăpătoare, încinge uleiul la foc mediu. Adaugă carnea tocată, amestecând cu o lingură de lemn timp de 5 minute. Adaugă ceapa, amestecă și gătește compoziția până carnea nu mai este roz.
  4. Adaugă apa sau supa concentrată, fiartă în prealabil, sosul Worcestershire, zahărul, pasta de roșii, condimentele, sarea și piperul. Lasă pe foc încă 5 minute, amestecând ocazional și apoi oprește focul.
  5. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
  6. Unge cu ulei o tavă rotundă de plăcintă.
  7. Pe o suprafață tapetată cu făină întinde cu sucitorul una dintre jumătățile de aluat pentru a obține o foaie pe măsura și forma tăvii.
  8. Tapetează tava cu foaia de aluat și așază umplutura de carne deasupra. 
  9. Întinde și cealaltă foaie de aluat și așaz-o deasupra umpluturii, lipind cele două foi de aluat. Folosind o pensulă, unge aluatul de deasupra cu un gălbenuș de ou bătut.
  10. Lasă la cuptor timp de 30-40 de minute până capătă o crustă aurie. Lasă plăcinta să respire 15-20 de minute înainte de a o tăia.

 

Nimic nu se compară cu plăcinta de casă. Bucură-te de aroma delicioasă care se răspândește în toată casa și care îi cheamă pe toți la masă.

Alte articole

Pate de ciuperci
Sarmale în foi de viță de post
Humus cu sfeclă