Rețete
Mazăre cu piept de pui
O idee de prânz rapid și delicios, cu gust dulceag și aromă intensă de...[mai mult]
Rețete
Plăcintă cu carne
Bunica te invită să prepari o rețetă savuroasă, sățioasă, iubită de întreaga familie. O felie...[mai mult]
Articole
Stil de viață cu minimum de risipă: când să cumperi și când să împrumuți
biceiul de a împrumuta sau închiria în loc de a cumpăra este mai sustenabil pentru...[mai mult]
Terci de ovăz cu căpșuni
Dificultate: Ușor Timp de preparare: 20 min
Terciul de ovăz cu căpșuni (sau denumirea anglo-saxonă, porridge) este un mic-dejun consistent și mult mai delicios decât denumirea sa. Iar odată cu apariția căpșunilor în piață, rețetele în care le poți folosi înfloresc și ele.De ce anume ai nevoie?
- 500 ml lapte
- 100 g fulgi de ovăz
- 150 g căpșuni
- 1 lingură miere
- 1 vârf de scorțișoară măcinată, sau după gust
Cum se prepară?
- Pune laptele la fiert cu un praf de sare. Când laptele a fiert, adaugă fulgii de ovăz și lasă-i să fiarbă 10-15 minute, amestecând din când în când ca să nu se lipească.
- Spală căpșunile și feliază-le.
- Oprește focul și lasă totul la răcit 10 minute, apoi adaugă mierea și scorțișoara și amestecă.
- Toarnă terciul în 2 boluri și ornează-l cu feliile de căpșuni