Rețete
Mâncare de dovlecei
Mâncarea de dovlecei este una dintre acele rețete care aduc gustul copilăriei și prospețimea verii...[mai mult]


Rețete
Pizza cu legume de vară
Vara e sezonul ideal pentru legume proaspete și aromate, iar această pizza le pune în...[mai mult]


Articole
Cum să-ți menții sănătatea mintală în perioadele aglomerate
Când viața devine haotică, iar sarcinile se adună una după alta, este ușor să neglijezi...[mai mult]


Saramură de pui cu roșii și ardei copți

4 portii
60 min
medie
Un preparat cu gust de vară și dor de grătar, saramura de pui cu roșii și ardei copți aduce în farfurie arome autentice românești. E acel fel de mâncare care te face să iei o pauză, să mănânci încet și să te bucuri de fiecare îmbucătură. Perfect pentru un prânz de duminică în familie sau o cină rustică în mijlocul săptămânii.
Ingrediente
- 4 pulpe superioare de pui (sau 2 piepți de pui) – aprox. 800 g
- 2 linguri Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 4 roșii mari, bine coapte
- 3 ardei kapia sau gogoșari
- 1 ardei iute (opțional)
- 4-5 căței de usturoi
- 1 linguriță boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 1 lingură sare grunjoasă
- 500 ml apă
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
- 1 lingură oțet (opțional, pentru un plus de aciditate)
Cum se prepară?
- Coace roșiile, ardeii kapia și ardeiul iute pe grătar sau într-o tigaie grill până se înmoaie și se înnegresc ușor pe alocuri.
- Pune ardeii copți într-un vas acoperit cu folie pentru 10 minute, apoi curăță-i de coajă și semințe. Roșiile se decojesc și se toacă grosier.
- Presară pulpele de pui cu sare grunjoasă și piper, apoi rumenește-le pe grătar sau într-o tigaie grill încinsă cu puțin ulei, câte 6-7 minute pe fiecare parte, până prind crustă și sunt bine pătrunse.
- Într-o cratiță, pune apa la fiert împreună cu boabele de piper, foile de dafin, usturoiul zdrobit, sarea și roșiile tocate. Fierbe totul 10-15 minute.
- Adaugă în saramură carnea de pui rumenită și ardeii copți tăiați fâșii. Lasă-le să fiarbă împreună la foc mic încă 5-10 minute, pentru ca aromele să se împrietenească.
- Potrivește de gust – poți adăuga oțet dacă vrei un contrast plăcut.
- Presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra și servește cu mămăliguță caldă sau pâine rustică.
Această saramură este despre gusturi care spun povești – despre jar, grădină și liniștea de după masă. Un preparat care încălzește sufletul, cu ingrediente simple, dar atent alese. Încearc-o și bucură-te de savoarea autentic românească.