Articole
Decoreaza masa de Paste
Ai planificat deja meniul de Paște, lista de cumpărături e gata, dar cum vei pune...[mai mult]
Rețete
Orez cu urzici
Găsim urzici proaspete doar o dată pe an, așa că Bunica te invită să le...[mai mult]
Rețete
Pate de ciuperci
Delectează-te cu un pate vegetal dimineața, la prânz și seara. E simplu de preparat, ușor,...[mai mult]
Piept de rață cu cartofi piure
3
60 minute
Mediu
Ingrediente
- 3 bucăți piept de rață
- 800g cartofi
- 4 linguri muștar
- 2 linguri miere de albine
- 1 linguriță oțet
- sare și piper
- puțină sare grunjoasă
- 6 linguri de ulei de floarea-soarelui Untdelemn de la Bunica vitamina D
Cum se prepară?
- Asezonează bucățile de rață cu sare și piper proaspăt măcinat, apoi pune-le pe o farfurie pe care o acoperi cu folie alimentară și lasă-le să se odihnească la temperatura camerei.
- Curăță cartofii de coajă, pune-i într-o oală cu multă apă rece și sare. Lasă-i la fiert 30-35 de minute.
- Scoate cartofii când sunt gata, zdrobește-i și adaugă cinci linguri de ulei de floarea-soarelui, muștar si sare după gust. Amestecă încet până se formează un piure cremos.
- Umple o cratiță cu apă caldă și așază deasupra cratiței bolul în care se află piureul. Ajută la menținerea temperaturii și nu lasă compoziția din cartofi să se oxideze.
- Într-o tigaie pune o lingură de ulei la încins și prăjește bucatile de rață timp de 10 minute pe fiecare parte.
- Scoate bucățile de rață pe o farfurie. Păstrează grăsimea rezultată în urma prăjitului, adaugă oțetul, mierea și două linguri de apă.
- Lasă-le pe foc câteva minute să se lege sosul și pune pieptul de rață în sos. Lasă-le pe foc pentru alte trei minute până ce sosul se reduce.
- Așază totul pe o farfurie. Stropește cartofii cu câteva linguri de sos de miere.