Legume suculente la cuptor

4

65 minute

Ușor

"Legumele la cuptor sunt bune în vremea postului și nu numai. În plus, un răsfăț pentru papilele gustative."
icon-checkmark 3 roșii icon-checkmark 4 dovlecei mijlocii icon-checkmark 4 cartofi mijlocii icon-checkmark 2 cepe icon-checkmark 1 buchet de arpagic icon-checkmark 10 fire de pătrunjel icon-checkmark sare și piper icon-checkmark 4 linguri de ulei de floarea-soarelui Untdelemn de la Bunica cu vitamina D  patrat-pas1 Preîncălzește cuptorul la 180 °C. patrat-pas2 Introdu roșiile în apă clocotită pentru câteva minute. Pune-le sub jet de apă rece, apoi decojește-le ușor. patrat-pas3 Taie rondele dovleceii, curăță cartofii și fă-i felii grosuțe. patrat-pas4 Curăță cepele și potrivește-le rondele. patrat-pas5 Toacă arpagicul și pătrunjelul. patrat-pas6 Așază alternativ legumele într-un vas de copt (ideal ar fi unul de lut). patrat-pas7 Stropește cu ulei, adaugă sare și piper după gust. patrat-pas8 Dă vasul la cuptor, iar după 10 minute adaugă o ceșcuță de apă ca să previi uscarea legumelor. patrat-pas9 Încă 25 de minute masa e gata. Simplu, minunat, plin de vitamine.

Alte articole

Chec din banane cu afine
Pui cu broccoli și morcovi la tigaie
Tartă cu spanac