Rețete
Salată de pepene galben cu feta
Vara este momentul perfect pentru rețete simple, dar pline de savoare. Salata de pepene galben...[mai mult]


Rețete
Înghețată de casă cu căpșune și mentă
Nimic nu se compară cu o înghețată făcută în casă, mai ales când este preparată...[mai mult]


Articole
Idei creative pentru picnicuri în aer liber
Zilele însorite ne îndeamnă să ieșim din casă și să ne bucurăm de natură. Un...[mai mult]


Înghețată de casă cu căpșune și mentă

6 porții
4h 15min
ușoară
Nimic nu se compară cu o înghețată făcută în casă, mai ales când este preparată din fructe proaspete și ingrediente simple. Această rețetă combină dulceața intensă a căpșunelor cu prospețimea neașteptată a mentei – o aromă sofisticată, dar ușor de obținut. E un desert perfect pentru zilele calde, care impresionează fără efort.
Ingrediente
- 500 g căpșune proaspete (spălate și curățate)
- 150 g zahăr
- 200 ml smântână lichidă pentru frișcă (minim 30% grăsime)
- 150 ml lapte integral
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 5-7 frunze de mentă proaspătă
- 1 praf de sare
Cum se prepară?
- Pune căpșunele într-un blender împreună cu zahărul, zeama de lămâie, menta și un praf de sare. Mixează până obții un piure fin.
- Adaugă smântâna lichidă și laptele peste piureul de căpșune și amestecă bine până la omogenizare.
- Gustă și ajustează cantitatea de zahăr sau mentă, dacă simți nevoia de mai multă aromă.
- Toarnă compoziția într-un recipient cu capac și pune-l în congelator.
- Pentru o textură mai fină, amestecă înghețata cu o furculiță din oră în oră, de 3-4 ori, în primele 3 ore. Dacă ai mașină de înghețată, urmează instrucțiunile producătorului.
- După minimum 4 ore, înghețata este gata de savurat. Scoate-o cu 5-10 minute înainte de a o porționa, pentru o consistență perfectă.
Fără coloranți sau arome artificiale, doar gust autentic de vară. Servește-o simplă sau alături de biscuiți crocanți, pentru o experiență completă.