Renovări de weekend: idei simple de amenajare

Renovarea casei nu trebuie să fie un proces costisitor sau de lungă durată. Uneori, câteva detalii bine alese și executate pot transforma din nou casa în locul tău preferat. Iată câteva proiecte de amenajare pe care le poți pune în aplicare singur sau alături de familie, pe parcursul unui weekend.

  1. Vopsește dulapurile din bucătărie. Cea mai rapidă și economică metodă de a actualiza designul bucătăriei tale și de a-i da un suflu nou este să schimbi culoarea mobilierul, un proiect pe care îl poți termina într-un weekend. Demontează ușile și sertarele și scoate-le mânerele. Șlefuiește-le cu ajutorul unui șmirghel și vopsește-le în culoarea preferată.
  2. Creează un perete-accent. Vrei să schimbi aspectul dormitorului sau al sufrageriei? Nu e nevoie să renovezi complet încăperea, te poți înnoi cu un perete colorat sau tapetat. Fie că e vorba de peretele din spatele canapelei sau al patului, alege o culoare sau un model care completează celelalte obiecte de decor din spațiu. Înainte de a începe, șlefuiește peretele și repară micile crăpături dacă e nevoie. Dacă vrei să simplifici proiectul, folosește un tapet autoadeziv.
  3. Mobilier vechi, detalii noi. Dacă simți că dulapul, noptiera sau comoda s-a demodat, de cele mai multe ori, nu e nevoie să cumperi mobilier nou. Schimbă mânerele și butonii pentru o reîmprospătare a designului. Alege accesorii minimaliste și moderne, din metal cu finisaj periat, pentru un aspect care va trece testul timpului.
  4. O baie nouă fără bătăi de cap. Simți că baia s-a demodat? Schimbă-i aspectul fără să fie nevoie să schimbi gresia și faianța. Adică, schimbă culoarea și textura podelelor și pereților fără să spargi plăcile de ceramică și să montezi altele noi. Vopsește peste folosind o vopsea specială. 
  5. Îmbunătățește aspectul bucătăriei dintr-o mișcare. Montează un panou antistropi deasupra blatului din bucătărie, un element funcțional care poate avea și rol estetic. Folosește un panou care imită lemnul sau piatra naturală pentru un design elegant, ori alege un imprimeu de inspirație mediteraneană sau rustică.   
Tu ce idee vei încerca weekendul acesta?

Alte articole

Decoreaza masa de Paste
Activități pentru copii în sezonul rece
Cum să îi ajuți pe cei mici la început de an școlar