Dovlecel pane

6 porții

30 min

mică

O rețetă simplă, dar minunat de gustoasă. Dovleceii pane sunt unul dintre cele mai iubite legume ale verii și, din fericire, sunt și simplu de preparat. Bunica îți arată pas cu pas ce ai de făcut.
 

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • Untdelemn de la Bunica pentru prăjit
  • 300 g pesmet
  • 120 g făină
  • 3 ouă
  • sare și piper, după gust
 

Cum se prepară?

  1. Amestecă pesmetul cu sarea și piperul și pune-l într-o farfurie. În alte două farfurii, pune ouăle bătute bine și făina.
  2. Spală dovleceii și taie-i în rondele de aproximativ 6-7 mm. 
  3. Pune uleiul la încins într-o tigaie mare pe foc mediu. 
  4. Tăvălește dovleceii prima oară prin făină, apoi prin ou și ultima oară prin pesmet. 
  5. Prăjește rondelele pe ambele părți până capătă o crustă aurie.
Savurează-i alături de un dressing preparat din iaurt grecesc, zeamă de lămâie și verdețuri proaspete. 

Alte articole

Plăcintă cu carne
Pate de ciuperci
Sarmale în foi de viță de post