Rețete
Curry cu năut
Curry-ul cu năut este o mâncare consistentă, plină de arome și foarte nutritivă. Această rețetă...[mai mult]
Rețete
Plăcinte cu varză
Plăcintele cu varză sunt un preparat tradițional îndrăgit de toți. Aceste plăcinte rustice, umplute cu...[mai mult]
Articole
Cum să îți menții energia ridicată pe parcursul zilei
Energia de care avem nevoie pentru a ne bucura de viață depinde de o combinație...[mai mult]
Fursecuri cu ciocolată
12 porții
50 min
mică
Când ai poftă de ceva dulce, prepară singură ceva delicios. Crocante la exterior, moi la interior, aceste fursecuri cu ciocolată vor răspândi un miros apetisant în toată casa. Bunica îți arată cât de simplu sunt de pregătit.
Ingrediente
- 100 ml Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 200 g zahăr brun
- jumătate de linguriță de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță cafea instant
- 1 ou mare la temperatura camerei
- 1 gălbenuș de ou la temperatura camerei
- 200 g făină
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 180 g fulgi de ciocolată
Cum se prepară?
- Într-un bol mare pune uleiul, zahărul, cafeaua, esența de vanilie și sarea si amestecă, folosind un tel, pana la omogenizare.
- Adaugă oul și gălbenușul de ou și amestecă bine până se omogenizează.
- Peste acest amestec, pune făina și bicarbonatul de sodiu şi, cu o spatulă, amestecă uşor doar până se încorporează făina.
- Adaugă fulgii de ciocolată și amestecă puțin fără să omogenizezi complet. Acoperă castronul cu folie alimentară şi lasă aluatul să se odihnească cel puțin jumătate de oră în frigider sau îl poți lăsa chiar peste noapte.
- Cu o lingură, modelează biluțe în mâini şi așază-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, presară fulgi de ciocolată deasupra fursecurilor și dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 9-11 minute.
- Lasă fursecurile să se răcească 5 minute și apoi transferă-le pe un grătar pentru a se răci complet.
Presară puțină sare grunjoasă deasupra fursecurilor și savurează cu un pahar de lapte sau la cafeaua de dimineață.