Ciorbă rădăuțeană

10 porții

2h 20min

medie

Cremoasă, cu gust bogat de pui și aromă delicioasă de usturoi, ciorba rădăuțeană e o rețetă preferată de toți cei din familie. Când nu mai știi ce să gătești, Bunica te invită să prepari o ciorbă consistentă, cu gust generos. Iată ce simplu e.

Ingrediente

  • aproximativ 1,5 kg de carne de pui (pulpe, piept, aripi)
  • 3 morcovi tocați cubulețe
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 1 rădăcină de țelină mică, tocată mărunt
  • 4 gălbenușuri
  • 400g smântână
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 4 linguri oțet
  • 5 căței de usturoi, pisați
  • 1 ardei gras, tăiat cubulețe
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat mărunt
  • sare și piper, după gust

Cum se prepară?

  1. Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine aurie și pune-o deoparte.
  2. Spală carnea și taie-o în bucăți mai mici.
  3. Umple o oală de 5-6 litri cu apă până la jumătate și pune carnea la fiert cu puțină sare. Îndepărtează de câteva ori spuma care se formează.
  4. După ce nu se mai formează spumă, adaugă legumele și ceapa călită în oală și lasă-le la fiert timp de 40-50 de minute.
  5. Scoate carnea, dezoseaz-o și pune-o la loc în oală.
  6. Într-un castron, amestecă smântâna, gălbenușurile, făina și usturoiul. Adaugă treptat câteva linguri de zeamă fierbinte până obții o compoziție omogenă, iar apoi adaugă această compoziție în oală.
  7. Adaugă oțetul și mai lasă câteva minute la fiert.
  8. După ce ai oprit focul, adaugă pătrunjel.

Lasă ciorba să se odihnească și savurează cu smântână, ardei iute și pâine proaspătă de casă.

Alte articole

Supă cremă de conopidă
Gazpacho de roșii
Supă de mazăre